4 - Penggilingan saka wiji

Ndeleng : 408

Gambaran

"Biasane yen petani metu kanggo nandurake wiji kang larang regane dheweke njamin supaya lemah siap nampa wiji kasebut supaya bisa ngetokake potongan sing akeh banget. Ing pasemon iki, Yesus ngendika, yèn wong sing nyebar kasebut mesthi nyebar ing kabeh jinis Lemah, alas, suket thorny, ing pinggir dalan sing sibuk, lan ing lemah sing apik, tegese juru nyebar iki ngerti yen ora kabeh benih bakal ngasilake potong, nanging ora ana barang liya."Ingsun bakal nguningani wong kang nyebar lan wiji", awit Gusti Yesus paring piwucal marang wong-wong iku kanthi nyebut asma kang minangka juru nyebar, yaiku wiji iku sajatine Gusti Allah. Dituduhake ing urip kita, manusane, ati kita. Ayo ditakoni pitakonan banjur .... Apa wong tuwa sing nyia-nyia nyebarake benih-ben ora ana ing endi? Yesus, sing nyebar, ora mikir mangkono. Dheweke yakin manawa ana sawijinhe benih kang bakal nemokake lemah sing apik lan katon apa sing ditindakake. Iku menehi satus fold. Dadi, apa respon kita kanggo pasemon iki. Kepiye carane nyiapake uripku, manungsa, atiku, kanggo nampa benih Gusti Allah? Iku bakal katon yen kita bisa mbukak dhéwé nganti nampa wiji iki gratis saka Gusti Allah, lumantar Kang Putra, Yesus."