5 - Ang mabuting Samaritano

Views : 415

Description

Sapa kanca-kancaku? Ing wiwitan, pitakonan iki banget ketok kanggo kita kabeh, wong sing manggon ing kene, masyarakat kita, afiliasi politik kita, kutha kita, utawa negara kita, yen kita nemokake wong sing dirampok, Dikalahake lan ditinggal ing sisih pinggir dalan bisa mbantu dheweke yen kita kenal dheweke minangka salah siji saka tetanggan iki cukup bener. Nanging Gusti Yesus nerangake gambar saka macem-macem pepadhamu. Maca crita yen sampeyan wani lan limang perkara iki bakal menehi sampeyan panganan kanggo pikirane. 1-Aku kepincut karo wong Samaria. 2- Samubarang kang ora dikepengini dening wong sing dikalahake, wong Samaria sing becik ngetrapake rasial. 3- Wong Samaritan sing becik njupuk saka dhuwit sing kudu dibayar wong sing dianterake saka kanthong dhuwit tanpa keprigelan kanggo entuk apa maneh. 4-4 Wong Samaritan sing apik pantyèn ngarani wong sing nduwé kebon terus dipasrahké marang Dèkné. 5-6 Wong Samaritan sing apik kuwi wong sing dudu Ju lan bisa mbayar utang, supaya bisa dilebokké nang pasamuan. Nalika Gusti Yesus rampung pasemon dheweke guru angger-anggering Toret sing wis takon ing pitakonan kiwa, ngerti yen dheweke ora bisa lulus ujian. Apa kita bisa? Aku ngerti aku ora bisa tanpa bantuan Gusti Allah.